... vaikka mittarissa onkin useampi aste pakkasta. Tämä kesä ja syksy on ollut vauhdikasta ja toisaalta rankkaakin aikaa. Osittaisen työskentelyn ja perheen yhteensovittaminen on vaatinut veronsa. Mutta puikkojen tasainen kilkutus on edelleen hyvää vastalääkettä, joten valmistuneita neuleita alkaa olla jo aikamoinen määrä.

Malli: Helena; Knittysta

Koko: 2 v

Lanka: ggh Samoa, 164 g

Puikot: 4,5 mm

Malli oli mukava neuloa ja saumoja oli ainoastaan kainaloissa. Kokoa on helppo mitata, koska tämä neulottiin ylhäältä alas. Alkuperäisestä mallista poiketen vaihdoin nauhojen tilalle napit ja nappilistan. Lanka nuhraantui hieman neuloessa, mutta käytössä ei ole kulumisen merkkejä tullut.

Barefoot Knits Twirly Skirt (ravel it)

Koko: 8 v

Lanka: Drops Safran, 212 g

Puikot: 3,5 mm

Tämä oli aivan ihanan rentouttavaa neulottavaa, lisäyksetkin tehtiin värin vaihtumiskohdassa. Valitsin koon 8 v yrittäessäni saada siitä sopivan pitkälle 5- vuotiaalle. Niin, ja lankavalintakin oli ohuempaa kuin alkuperäisessä mallissa. Muita modauksia tein kiinnityksen suhteen: Laitoin i-cord nauhan vain koristeeksi, koko vyötäröä kiertää kuminauha.

Strawberry Hill (ravel it)

Koko: toddler 5-6 (n 2 v)

Lanka : Svarta Fåret Tilda, 155 g

Puikot: 3,75 mm

Tämä malli oli niin suloinen, ettei sitä voinut jättää väliin. ;) Samasta syystä väriksi varmaan valikoitui oikea hattaran vaaleanpunainen. Alkuperäisestä mallista poiketen tein alaosan yhtenäisenä nwphillips2003 (ravelry) modauksen mukaisesti. Kaulukset jätin myös pois ja tein 4 krs:ta aina oikein.

Monica; Knittysta

Koko: 6 v

Lanka: Drops Muskat, 169 g

Puikot: 4 mm

Pahoittelen kuvassa näkyviä ryppyjä. Tämä on ollut menneen kesän ykkösneule, ja saanut näköjään jo pysyviä jälkiä... Ohjeesta poiketen koko toppi on neulottu pyörönä.

Kaksi marjaa eli kesätakit tytöille mallina Eyelet Yoke Cardigan (ravel it)

Lanka: Drops Paris, 297 g ja 211 g

Koot: 4 v ja 2 v

Puikot: 5 mm

Takit on tehty muuten ohjeen mukaisesti, mutta pidensin kummankin neuleen hihoja ja helmaa.

 

Juhliakkin on toki ehditty:

Syyskuussa oli esikoisen 5-vuotissynttärit ja barbikakku oli päivänsankarin oma toive. Leipurin olisi pitänyt vain kiinnittää helman ruusut muulla kuin kermavaahdolla....

 

Loppuun vielä kurkistus Tampereen käsityömessujen kotiinkannetuista aarteista:

 Tällä määrällä on taas hyvä jatkaa, joten neulomisiin.. :)