Tarkoitukseni oli viimeksi palata jo aikaisemmin kirjoittelemaan ja purkamaan jo kasaksi asti ehtinyttä valmiiden töiden vuorta. Kohtalo, tai toisin sanottuna kannettava päätti kuitenkin toisin ja sanoi sopimuksensa irti. Tietenkin juuri perjantai-iltapäivällä. Muutaman kirosanan tunnustan päästäneeni.  Nyt voi jo hymyillä, kannettava on menossa huoltoon (kuvat yms tärkeät saatiin pelastettua) ja uusi pöytämallin kone on huomattavasti tehokkaampi kuin edeltäjä. :)

Äitini täytti hiljattain pyöreitä vuosia. Halusin antaa hänelle jotakin erityistä lahjaksi ja aloin jo noin vuosi sitten miettiä sopivaa lahjusta. Aluksi oli vain ajatus, että huivi sen olla pitää. Montaa erilaista mallia ja lankaa ehdin miettiä, ennen kuin Lily of the Valley malli valikoitui toteutettavimmaksi malliksi. Sopivaa lankaa ei onneksi täytynyt hakea kauan, se löytyi hyvin marinoituneena omasta lankavarastosta (!!).

Mallikerta oli helppo oppia ulkoa, mutta tarjosi kuitenkin haastetta. Jonkun verran jouduin purkamaan, kun huomasin unohtaneeni tehdä nypyn tai tehneeni sen väärään paikkaan. Mallikerrassa nypylliset ja nypyttömät "kielot" vuorottelevat.

 

Halusin huivista reilun pituisen, jotta se olisi helppo käyttää ilman kiinnitystä. Huiviin kuului jälkikäteen tehty yhtenäinen reunus. Viimeisellä kierroksella oli pakko laskea silmukoiden lukumäärä, kun 120 cm pyöröpuikko oli hyvin täynnä ja yhteen kierrokseen meni aikaa yli puoli tuntia. Ja olihan niitä, 1008 silmukkaa! Onneksi ohjeessa oli hyvin huomioitu reunan viimeistely ja kierretyn ensimmäisen silmukan ansiosta silmukat oli helppo poimia. Jouduin lisäämään ainoastaan kaksi silmukkaa jälkikäteen saadakseni kuvion täsmäämään. Viimeinen kierros on tehty kaksinkertaisella langalla ohjeen mukaan ja apuna käytin virkkuukoukkua saadakseni siistimmän reunan.

Malli: Lily Of The Valley Shawl kirjasta Lace Style (pidennetty)

Koko: 260 x 56 cm

Puikot: 3,5 mm

Lanka: Kotiväki, luonnonvalkoinen, 360 g

Tätä oli mukava tehdä, ja saatan joskus tehdä toisenkin samanlaisen ( En kuitenkaan aivan lähitulevaisuudessa :D). Ja mikä parasta, lahjansaaja tykkäsi huivistaan !

 

Lupasin palata tähän H-K:lta (kiitos!) saatuun tunnustukseen. Ohjeena oli listata viisi tärkeää asiaa elämässään:

1 Perhe

2 Ystävät, läheiset ihmiset

3 Terveys

4 Harrastukset

5 Mukava työ

En nyt jaa tätä eteenpäin; seuraan niin montaa mukavaa blogia, etten osaisi päättää kenelle heistä tämän antaisin. Jos vaikka kaikille? :D