Puikot ovat heiluneet samassa tahdissa kuin aikaisemminkin ja nyt myös kamera on ollut menossa mukana. Noin vuosi sitten (onneksi hyvällä kasvuvaralla!) aloitetut villatakit ovat viimein saaneet napit ja linnunsilmäpistot. Hämmästytti itseäkin, miksi olivat siinä vaiheessa jääneet pyörimään lankakopan pohjalle. Aikaa meni yksi ilta, ja kaksi takkia ovat valmiina käyttöön.

 

3665652031_840a4b3aff.jpg

Ohje: Mandarin baby 0707

Koko: 4 v

Lanka: Mandarin Petit, 172 g

Puikot: 3

Hihoissa olisi saanut olla vähän enemmän pituutta, mutta eivätpä ainakaan ole tiellä. En ole ennen tehnyt linnunsilmäpistoja ja muutaman harjoitteluyrityksen jälkeen niistä tuli ihan kelvollisia, heh.  Tästä tuli heti neidin suosikki takki ja äiti on iloinen, kuinkas muuten. :)

Seuraava villatakki on ollut edeltäjäänsä kuukauden kauemmin puikoilla.

3666458120_322d550e8a.jpg

Ohje: Mandarin baby

Koko: 4 v

Lanka: Mandarin Petit, 191 g

Puikot: 3

Tämä takin kohdalla Esikon posaarauskiintiö tuli täyteen, mutta hyvän kokoinen oli tämäkin. Kukkien värin on valittu yhteistuumin Esikon kanssa.

Käsityökopan aivan pohjalta kiinni saatu villatakki itselle valmistui myös viimein. Kiitos Pirrelle, jolta löytyi puuttuva kerä lankaa ylimääräisenä.

3666459922_b1331fc865.jpg

Ohje: Novitan ohjelehtinen

Lanka: Novita Maxi, 577 g

Puikot: 6

Takki on ajateltu lähinnä kotikäyttöön, mutta langan löyhäkierteisyys vähän mietityttää. Jo työvaiheessa sai katsoa tarkkaan, että varmasti poimi puikolle joka säikeen, muuten jäi rumannäköinen "lenksu" näkymään silmukan viereen. Täytyy varovasti kokeilla, tuleeko valmiisen neulepintaan yhtä helpon oloisesti langanvetämiä.

Torstaina tuli käytyä Outin kanssa jo palkintoreissullakin.  Mukaan tarttui yhtä ja toista ja yhteensä 4250 g lankaa löysi meiltä uuden kodin. Tällä kulutuksella ja langanostovauhdilla voi olla, ettei lankavarasto paljon vuodessa kutistu! ;) Lankoja varten oli tällä kertaa tehty hyvin tarkat etukäteissuunnitelmat pahimman hamsterivimman taltuttamiseksi ja siinä kyllä onnistuin muutamaa kerää Lanettia (lasten kaulureihin) pysymäänkin. Ja suuret kiitokset Tapiolle mukavasta bonuksesta!

Täytyy vielä tsempata kuun loppuun, että pääsee noiden palkintolankojen kimppuun. Ensi kuukausi saatetaankin olla sitten täysin hunningolla ja aloitella satsi uusia töitä! :D