Alkuviikosta valmistuivat kolmannet Chevalier lapaset ja tällä kertaa ihan ittelle. Malli oli vielä kuudennen toistonkin jälkeen mukava, joten ehkä jossain vaiheessa tehdään näille sukista pari samasta mallista.

Lanka :seiska veikka

Puikot: Varressa 4, muuten 3½

Menekki: 83 g

Ohje: Tikrun Chevalier

Istuvat käteen hyvin ja toimivat hyvin lasten kanssa ulkoillessa.

Lanka: Novita Pop

Menekki: 663 g

Puikot: 7

Ohje: Novita 4/03

Joskus on näköjään tullut oikein hamstrattua tätä lankaa. Tein miehelle mustan kaarrokeneuleen, mistä jäi jonkin verran lankaa ja jostain syystä olen ostanut samaa lankaa valkoisena myös omaa paitaa varten. Miehen paita valmistui, mutta lanka ei ollut mukavaa neulottavaa ja hautautui (tai oikeastaan haudattiin) kaappiin. Sen verran yritystä omaan paitaan oli, että resorin olin aloittanut. Tämän takin myötä tätä lankaa ei enää kummittele kaapissa ja pääsin yhdestä UFOstakin eroon.

Takki ei valmistuttuaan kovasti vakuuttanut ja hihatkin tuntuivat lyhkäsiltä langan loppumisen takia (viimeiset silmukat pääteltiin isoveljellä). Lisäksi joukkoon oli tullut neulottua aika paljon mustaa koirankarvaa. Aattelin kokeilla vähän muovin muotoilua silitysraudalla, joten silitin kostean pyyhkeen läpi ja venytin samalla. Lopputulos yllätti positiivisesti ja jostain syystä myös koirankarvat lähtivät helposti. Ilmeisesti langan luonnonkuituraja meni villan 30 %:ssa :).

Lanka:Novita Tiina (väri kuvaa vihreämpi)

Menekki: 762 g

Puikot: 6½

Ohje: IK Fall 2007 Tilted Duster

Tätä kaima-lankaa on myös päätynyt kaappiin jonkin verran ja vielä n. 500 g jäikin. Helmaa yritin saada suoraksi mm silittämällä ja päättelemällä silmukat löysemmin, mutta se rullautuu silti. Lanka ei ollut mukava tuttavuus, mutta ohje sen sijaan oli. Samalla ohjeella voisin ajatella toteuttavani toisenkin takin, tällä kertaa kunnon langasta.

Tänään on hamsterikuun viimeinen päivä ja kattelin jo huomista odottamaan töitä jotka jäivät kesken kun hamsterointi alkoi. Yhdestäkään työstä ei löydy kolmosia suurempia puikkoja. Tällä hetkellä nelosetkin tuntuvat käteen pieniltä. Ehkä pitäisi tehdä pehmeä lasku ja aloittaa jokin välityö, jotta hartiatkin ehtivät sopeutua. :)

Tällä viikolla täällä on kutomisen lisäksi myös sairastettu flunssaa, seurattu tv:sta hiihtoa ja esikoinen opetellut hiihtämistä. Tänään hiihtämisen jälkeen tyttö näki naisten vapaantyylin hiihtoa tv:sta ja totesi: "Isi, sä opetit ihan väärin. Tollai kuuluu hiihtää!"

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! :)