Kai vielä tammikuussa näin voi toivotella? :) Tauko venyi aiottua pidemmälle, sillä pipotehtaan jälkeen sain alkaa pystyttämään sairastupaa. Nyt kun kuopus saadaan vielä kuntoon, niin saa sairastuvan vihdoin purkaa. Toivottavasti pian! Kylläpä olikin rankat kaksi kuukautta! Puikot ovat kuitenkin käyneet sitä suuremmalla tahdilla, vaikka en ole tänne asti ennättänytkään kertomaan. Ja Pipotehtaan jälkeenhän on aivan luonnollista hurahtaa kunnolla sukkiin.

Malli:  Nancy Bushin Child`s First Sock In Shell Pattern kirjasta Knitting Vintage Socks

Lanka: Gjestal Maija 105 g

Puikot: 3 mm

En yleensä välitä keltaisesta väristä, mutta nähtyäni mustaavillaa blogissa nämä (rav link), ajatus jäi kytemään. Lanka valinta ei tosin ole yhtä ylellinen, mutta mulle riittävä korvike.  Sukkia oli kiva kutoa, mallikerran toiston oppi äkkiä, mutta tylsistymään ei kuitenkaan päässyt.

 

Seuraavaksi puikoille pääsivät jo kauan himoitsemani saapassukat, kun juuri oikean värinen vihreä sukkalanka löytyi.

Malli: Uptown Boot Socks kirjasta Favourite Socks

Lanka: Vuorelman Veto 122 g

Puikot: 3 mm

Tämäkin malli oli mukava kutoa ja mallineuleesta johtuen sukat ovat tiiviit ja lämpöiset, mutta eivät kuitenkaan tönköt. Ja Vuorelman Vedosta tuli yksi suosikki sukkalangoista. Sitä oli kiva tehdä, laatuunsa nähden edullista (saa paikallisesta lankakaupasta!) ja ahkerasta käytöstä huolimatta sukat eivät ole nyppyyntyneet.

Myös esikoinen sai jämälangoista sukat, kun ne sukkapuikot sattuivat olemaan sopivasti esillä.

Malli: Perussukka, 2 oik, 2 nurin resorilla ja vahvistetulla kantapäällä.

Lanka: Novita Nalle ja Nalle Colori, 53 g.

Puikot: 3mm

Samalla lankavaraston kätköistä löytyi muutama muukin kerä, mitkä tahtoivat sukiksi.

Malli: Nancy Bushin Whitby kirjasta Knitting On The Road

Lanka: Novita Nalle Colori, 73 g

Puikot: 3mm

Malli oli kiva kutoa ja istuu jalkaan hyvin. Ja koska Nalle Coloria jäi vielä, tein samasta kirjasta Conwy sukat.

Malli: Conwy

Lanka: Novita Nalle Colori ja Novita Nalle, 102 g.

Puikot: 3mm

Näitä on tulossa jo toiset lisää (toimii hyvin matkaneuleena). Sukkia nähdään varmasti tässä blogissa jatkossakin enemmän. Havahduin huomaamaan tavallista kylmemmän talven myötä, että kirjahylly pursuaa sukkakirjoja ja toinen toistaan houkuttelevampia malleja. Toinen tosiasia on myös, että villasukkalaatikko näyttää aika tyhjältä. Jotain suutarinlapsista jne tuli mieleeni. :)

Jottei ihan villasukiksi menisi koko postaus, on sukkien rinnalla syntynyt ystävälle lahjus pyöreiden vuosien kunniaksi.

Malli: Shetland Triangle kirjasta Wrap Style

Lanka: Titan Wool kaksinkertaisena, 89 g

Puikot: 4 mm

Tähän malliin en tunnu kyllästyvän, jotenkin tuo lehtikuvio tuntuu miellyttävän silmää. Sain Titan Woolia pussillisen anopilta tuliaisiksi ja nähtyäni tämän vaaleanpunaisen vyyhdin tiesin heti kenen värinen se oli. Ja pienen pähkäilyn jälkeen tiesin myös sopivan mallin. Huivista tuli juuri sellainen kuin toivoinkin; kuin henkäys, mutta kuitenkin lämmin. Mallikertaa toistin huomattavasti enemmän alkuperäiseen huiviin verrattuna (en huomannut mitata siipiväliä), tarkoituksena oli käyttää vyyhti mahdollisimman tarkasti ja saada suuri huivi.

Sain vihdoin valmiiksi myös villatakkini Tapion kaupasta saamastani lahjuslangasta (lankahamstraamiseni on varmaan jo selviö... :D)

Malli: Amelia Knittystä (Winter 2008)

Lanka: Gedifra Cashmerino 512 g (väri on todella tummansininen, vaikka tässä näyttääkin mustalta)

Puikot:: 4,5mm ja 5 mm

Villatakki neulottiin alhaalta ylös kainaloihin asti, minkä jälkeen tehtiin hihat ja yhdistettiin kaarrokkeella. sopii hyvin saumojen ompelemista inhoavalle. Lisäksi mallissa ollut resori vyötäröllä, selässä ja kyljissä antaa mukavasti muotoa. Tätä takkia tulee varmasti käytettyä. ainoa iso miinus on langan sisältämä akryyli. Ainakin näin pakkasella sähköistyy kovasti.

Tarkoitus oli lisätä tähän vielä Tampereen messuilta kotiutuneet ihanuudet ja joulun alla tehdyt hamstraukset, mutta eiköhän tästä tullut jo tarpeeksi pitkä postaus ilmankin. Seuraavalla kerralla vielä joululahjukset, ennen kuin on vanha vuosi saatu harteilta. ;)