...ja täällä on nyt innostuttu neulomaan pipoja! Pipoja toki on neulottu aikaisemminkin, mutta aikuisten koot ovat menneet lahjaksi. Tällä kertaa, nähtyäni niin monta kivaa toteutusta muissa blogeissa innostuin minäkin kunnolla. Ensimmäiseksi puikoille pääsi pitkään tehtävälistalla ollut Shedir ja uusi tuttavuus GGH:n Merino Soft. Malli oli mukava ja pipo valmistui lähes huomaamatta. Lanka oli kerällä ihanan pehmoisen oloista, mutta tuntui aika kovalta neuloessa.  Jätin reunasta yhden mallikerran neulomatta ja piposta tuli sopivan kokoinen. Ainoa miinusta taitaa olla, että liukas lanka ja liukkaat hiukset eivät tunnu oikein tykkäävän toisistaan ja pipo tuntuu jatkuvasti nousevan ylöspäin. Ehkä silitys auttaisi asiaa?

Malli: Shedir Knittystä

Lanka: GGH Merino Soft, 38 g

Puikot: 3,5 mm pyöröpuikko

Nää kuvat on muuten itse otettuja aivan mutu-tuntumalla. Sain heureka elämyksen, kun mietin, miten ihmeessä saisi pipon yksin kuvattua harvinaisen aurinkoisen päivän osuttua kohdalle. Jos kamerassa on kääntyvä LCD-näyttö, senhän voi kääntää samalle puolelle kuin linssinkin ;)   Ehkä omistan hiukan pitkähköt piuhat... Tai liian paljon tekemistä. Kuvausta täytyy vielä harjoitella, että saa koko pipon samaan kuvaan. Ainakin pintaneulos näkyy hyvin :)

Seuraavaksi puikoille pääsi Lina, josta innostuin tekemään useamman eri värisinä. Malli on yksinkertainen ja ehkä siksikin niin kaunis. Ja istuu mun päähäni.

Malli: Lina

Lanka: Novita Luxus Cloud vihreänä 70 g, punaisena 74g  ja valkoisena 75 g

Puikot: 4mm pyöröpuikko

 

Ja lisää lähiotoksia.

Kuopus sai samasta langasta tehdyn Totoro Bonetin. En tehnyt ohjeenmukaisia kasvoja tai korvia, mutta nappivarastosta löytyi suloinen lammas piristykseksi. Nauhat on tehty i-cordina kolmella silmukalla. Tein myssylle kaveriksi vielä perinteisen lastenhuivin. Ja lapaset ovat vielä työn alla.

Malli: Totoro Bonnet ja lasten perinteinen huivi, ohje löytyy muun muassa täältä. (rav-link)

Lanka: Novita Luxus Cloud 46 g, huiviin 47 g

Puikot: 4 mm, i-cordissa 3,5 mm. Huivissa 4 mm

Ja on yksi baktuskin tullut tehtyä, tosin moneen kertaan. Halusin käyttää langan mahdollisimman tarkasti ja mittasin puolen välin keittiövaa'alla 48g ja jatkoin sinnikkäästi melkein loppuun, ennen kuin uskoin, ettei lanka riitä. Huivi lepäili keskeneräisenä pari päivää, ennen kuin päätin aloittaa homman alusta. Ajattelin langan loppumisena syynä olevan epätasaisen langan ja siitä johtuvan painon vaihtelun.  Jouduin vielä kerran palaamaan keskikohtaan ennen kuin huivista tuli valmis. Pieni nöttönen jäi jäljelle ja lankaa oli yhteensä 108 g kerällä. Mutta lopputulos on ihanan syksyinen. Ollut valmistumisensa jälkeen joka päivä käytössä.

Malli: Baktus (rav-link)

Lanka: Noro Silk Garden Sock, 103 g

Puikot: 4.5 mm

 

Tällä hetkellä puikoilla on useampikin työ kesken, osa sukkia, osa Joulupukin matkaan lähteviä ja osa on tullut aloitettua ihan uuden työn riemusta jo syksyllä. Ei ainakaan tekemisestä tule puute!

Takaisin puikkojen pariin...