Viime viikonloppuna viettettiin kuopuksen yksivuotissynttäreitä ja ihmeteltiin ajan kulumista. Neiti itse tuntui olevan tyytyväinen käärepaperien tutkimiseen, isosiskon tutkiessa ne mitä papereista paljastui. Ja itse sain huomata juhlia laittaessani, että neulomiskärpäsen lisäksi mua on tainnut pistää leivontakärpänen. Se alkoi ihan viattomasti (niin kuin tämän tyylisillä asioilla on yleensä mun kohdallani tapana) esikoisen ensimmäisestä synttärikakusta. Etsin kivaa ideaa lasten kakkuun ja netissä surffatessa törmäsin Ullanunelma -blogiin. No, vuosi vuodelta tämä innostus/kiinnostus on vain kasvanut ja nyt kuopuksen kakkuun idea löytyi Kinuskikissalta. Sanan painotus on idealla, mä olen todellakin hyvin satunnainen leipuri ja lopputulos voi olla melkein mitä vaan. Mutta tätä oli kiva näprätä ja kokeilla uusia juttuja, vaikkei kaikki ihan putkeen mennytkään ja muutama epätoivon hetkikin koettiin.  Pääasiat kuitenkin täyttyivät: oli kakkua ja se oli syötävää. :)

1247347001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo viime kuun puolella Fufo tempaukseen valmistunut villapaita tuli kuvatuksi vasta tänään, synttäreihin ja -valmisteluun kuluneen ajan takia. Ohje on jo tutuksi tulleesta Lanett-Klassikot lehdestä (koirapaita, jätin koiran kirjomatta) ja lankana on Lanett.

 

1247344902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koko on 4v pidennetyillä hihoilla ja vartalo-osuudella. Lankaa kului 195 g ja puikkoina olivat 2½ ja 3. Yläkuvassa langan väri vastaa paremmin todellisuutta. Toisen hihan jouduin laskuvirheen takia neulomaan uudelleen ja vastoin tapojani, tämä neule pääsi kunnon kylpyyn ennen kuvausta. Hihat halusin tarkoituksella kaksinkerroin, mutta vartalo-osuus olisi saanut olla vähän istuvampi. Olin suunnitellut laittavani virkatun kukan miehustaan, mutta katotaan ensin ilman.

1247344931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Poseerausasennot on tytöllä hallussa. Muutaman kerran on varmaankin nähty neulekuvia ja tyttö tuumi, et tämmösiä ne ovat. Kiva kun on innokas ja omatoiminen malli! ;)

Kevätpyörylä odottaa pingoitusta ja esikoisen kesähousut kuminauhaa. Ja kuopuksen punaisesta villatakistakin kuvia jossain vaiheessa (valmistui myös Fufo kuukauden aikana). Täytyy pitää puikot kiireisinä vastaisuudessakin kun tota lankaa on tullut kuukaudessa hankittua aika paljon...