Kuopus täytti jo kesällä yhden vuoden, mutta virallisella kuvalla ja sisaruspotretilla käytiin vasta syksymmällä. Halusin kuopukselle eri mekon kuin esikoisella oli 1-vuotiskuvassa, mutta jollain tapaa kuitenkin yhteen sopivan. Erilaisten mallien selailun jälkeen päädyin kuitenkin tekemään samanlaisen virkatun mekko+hattu yhdistelmän kuin esikoisellekin. Esikoisen mekko on kanervan värinen ja kuopukselle valikoitui vaaleanpunainen Dropsin Alpaca.  Koristekukkien värit ovat päin vastoin ja lehdissä käytetty vihreä taitaa olla kummallakin vieläpä samasta kerästä.

 

 

Malli: Dropsin (Garnstudio) omilta sivulta (ilmainen).

Lanka: Drops Alpaca v.pun, vähän vihreää ja kanervan väristä. Yhteensä mekkoon 167 g ja hattuun 36 g.

Koukku: 3

Takana kiinnitys napilla.  Reunuspitsin kanssa oli pieniä ongelmia, ennen kuin hahmotin, miten sen saa istumaan nätisti. Ohjeessa annettu 2- 2½ cm pylväiden väli oli ainakin omalle tiukahkolle käsialalle liian tiukka. Jouduin purkamaan ja soveltamaan pylväiden välejä ennen kuin sain reunasta vähän ylöspäin nousevan. Samoin tein mekon helman kanssa. Mekon sovitusmittana käytin kuopuksen mekkoa, enkä tehnyt kaavoja.

 

Innostuin samalla tekemään enemmänkin mekkoja, tällä kertaa tutummalla tavalla, neuloen. Tämä lapsen unikkomekon ohje löytyy Ravelrystä  (rav-link) , Modasta (muistaakseni 04/07) ja tekstiiliteollisuuden sivuilta. Mekko on hyvin yksinkertainen tehdä ja kokoa pystyy helposti säätämään. Pienemmän neidin mekko on tehty suoraan ohjeesta ja vanhemman mekkoon lisäsin pidemmän helman ja jonkun verran levensin.

Alkuperäisessä mekko-ohjeessa ei ole raidoitusta vaan kankaasta päälle ommeltu unikko. Isompaan mekkoon raidoitusidea löytyi mm täältä. Nuoremman mekossa ruskea raita on korvattu yhdellä nurjalla kierroksella. Lankana on Novitan Tennesee, isompaan meni 285 g ja pienempään 176 g ja puikot olivat 4 mm. Ja kaikki langat löytyivät tällä kertaa lankavarastosta. Tykättyjä ja kovasti pidettyjä ovat myös olleet. :)