Täällä on tehtailtu lankahamsterien merkeissä melkein sarjatuotantona töitä. Hyvä jos puikot malttaa hetkeksi kädestään jättää. Aikaisemminkin olen toisinaan kutonut yhtä innokkaasti, mutta en yleensä langoista, jotka ovat syystä tai toisesta marinoituneet jo hyvän aikaa.  Kaipa tämä on innostusta siitä, ettei niitä tarvi enää kauaa kattella. Loppusijoituskin on huolehdittu pääosin jonkun toisen kaappiin :).

Tosin tämä vähän mörvelön makuinen taikatakki on ajateltu omaan kotikäyttöön. Lanka konepestävää eikä helmoja tiellä. Tulipahan tehtyä, katsotaan tuleeko pidettyä. :)

Lanka: Novita Nalle, 460 g. Kanervan värinen loppui vähän kesken, joten hihat saivat raidat.

Ohje: Novita 2005 (oliskohan ollut talvi?)

Puikot: 4 Dropsin metalliset pyöröt

 

Sitten puikoille pääsi kaverille kiitos muuttoavusta, toiveena oli kauluri ja lapaset.

Kaulurin lanka: Beige Novita Pop (70% akryyli, 30% villa), 191g.

Ohje: Wendy Fusion langan mukana Tampereen käsityömessuilta saatu. Jäi vähän ohjetta lyhyemmäksi langan loppumisen takia.

Puikot: 7 muoviset pyöröt

Lapasissa punainen 7-veikka ja lankaa meni 89g.

Ohje: Tikrun Chevalier. Malli oli aika koukuttava, saatuani ensimmäisen parin valmiiksi aloin miettimään seuraavaa.

Puikot: 4 bambu sukkikset

 

Seuraavaksi tein siskolle samanlaiset lapaset, tällä kertaa mustanharmaasta 7-veikasta, lankaa meni näihin gramma vähemmän kuin edellisiin eli 88g. Samalla heräsi myös toive päästä eroon lopuista Pop-langoista, joten myös sisko sai oman kaulurin. Tällä kertaa ihan ohjeen mukaan, painoa tuli 205g.

 

Ehdin jo huokaista helpotuksesta, että jäljelle jäi enää erä valkoista Poppia kunnes törmäsin vielä yhteen mustaan kerään. Muutama voimasana käväisi mielessä, koska olisin mieluummin tehnyt siskon kaulurin koko mustana. Tyydyin sitten vain riistämään kaulaosuuden ja tekemään sen koko mustana. Toista kertaa en kyllä tätä lankaa lähtisi purkamaan, sen verran työlästä puuhaa oli.

Nyt peukkuja odottaa jo kolmannet Chevalier lapaset.  Pitihän mun omat saada ja tämän malli istui käteen hyvin ja kuviokin on jo muistissa. :) Samaan aikaan puikoilla on myös jotain siitä valkoisesta Popista. Toivottavasti ehtii valmistua, kun saattaa olla ettei tämän hamsterikuun jälkeen täällä nähdä vähään aikaan marinadilankaa.