Talven kylmää vasten on tarvittu tänä vuonna paljon lämmintä vaatetta. Mieluisampaa tehtävää ei varmaan neuloja voi saada. Esikko elää tällä hetkellä kovaa mekkovaihetta ja housujen jalkaan saaminen on välillä hyvinkin nihkeää. Onneksi housujen pariksi sentään kelpaavat tunikat, myös neulottuina.

Malli: Oriental Lily (rav-link)

Lanka: Garnstudio DROPS Merino Extra Fine, 272 g

Puikot: 4 mm

Malli neulotaan ylhäältä alaspäin, joten ainoastaan kainaloihin jäi pienet saumat ommeltaviksi. Ohje oli hyvin kirjoitettu ja tunikasta tuli tosi kiva. Ainoa miinuspuoli on vähän turhan avonainen kaula-aukko. Tätä onkin käytetty T-paidan kanssa. Koko on ohjeen isoin, ja lisäsin pituutta helmaan sekä hihoihin.

Lanka oli uusi tuttavuus, kaapelimaista ja pehmoista. Ei varmasti kutita. Tätä lankaa olen käynyt aikaisemminkin silittelemässä ja miettinyt sopivaa käyttötarkoitusta. Lankaa pursuilevan kaapin takia olen luvannut itselleni, ettei lankaa osteta lisää ellei sille ole jo projektia valmiina. :)  Tähän onneksi upposivat kaikki sitä varten varatut kerät.

 

Samalla valmistui myös mekoille sopivaksi kaveriksi perinteiset villahousut. Ja tietysti punaisina.

Malli: Suuri Käsityölehti, Syyskuu 2006

Lanka: Marinoitu Novita Nalle, 331 g

Puikot: 3 mm

Koko: 116 cm

Nämä etenivät hyvänä telkkarineuleena, kierroslaskin muisti puolestani tehdyt lisäykset. En silti lähtisi kovin pian uudelleen neulomaan samanlaisia ja näihin onkin upotettu kasvuvaraa jo ensi vuotta silmällä pitäen. Ovatpahan nilkat paremmin lämpöisessä kun lahkeet ovat kaksinkerroin. Olen aikasemmin tehnyt samassa lehdessä olleen villahaalarin, minkä totesin käytössä hyvänmalliseksi. Myös nämä tuntuvat riittävän istuvilta, mutta kuitenkin väljiltä.

 

Ihastuin pöllötumppuihin sen verran, että tein samalla ohjeella, mutta pienemmällä langalla tumput esikolle.

Malli: Give a Hoot

Lanka: Novita 7 veljestä, 42 g

Puikot: 4 mm

Malli on hauska ja erilainen peukalokiila tuo kivan yksityiskohdan myös kämmenen puolelle.

 

Haeskellessani netistä lasten neuleohjeita, törmäsin vähän kesäisempäänkin mekkoon. Varastossa olevat Butterfly langat alkoivat huudella sen verran lujaa, että työ tuntui mielekkäältä pistää samantien puikoille. Jälleen yksi satsi hyvin marinoitua lankaa selätetty. Ja varsin mukavaan tarkoitukseen.

Malli: Helmiksen Samostunika

Lanka: Novita Butterfly, 231 g

Puikot: 3 mm

Helmis oli itse tehnyt omalla ohjeella mekon myös Butterflysta, mistä oman ideani sain. Tämäkin malli neulottiin ylhäältä alaspäin, joten keskeneräistä työtä oli helppo sovittaa.  Nyt on jo yksi vaate ensi kesääkin ajatellen tehtynä.

Ennen kesää täällä on kuitenkin vielä jonkin verran villavaatteita tiedossa. Lisää lastenneuleita siis tiedossa. :)