Tässä on muutama kuukausi ehtinyt vain vilistä silmissä. Puikot ovat käyneet ahkerasti, vaikka viimeistelyvaihe aina venyttää projekteja. Jostain syystä on vaan niin kiva aloittaa uusia juttuja ja jättää langanpätkät/ napit/kokoaminen seuraavaan päivään.. Ja tämä seuraava päivä tuppaa olemaan venyvä käsite. :)

Terveisiä näin jälkikäteen myös neuleretritistä. Mukavaa oli ja neulottuakin tuli... ja sitä lankaakin tuli hamstrattua. Jonkin verran. ;)

Nämä sukat valmistuivat jo ennen retriittiä, siis jo maaliskuussa. Omia jalkojaan oli vähän haasteellista kuvata, älkää välittäkö taustasta.

Malli: Nine-to-five socks (ravelry)

Lanka: Onlinie, linie 3 supersocke 100, 82 g.

Puikot: 2.5 mm

Mallissa tykkäsin erityisesti tuosta kantapäästä. Ja helpohkosta ulkonäöstä huolimatta eivät ole tv-neulottavaa, mikä tuli todistettua. Malli näyttää palmikolta, mutta oikeasti syntyy kavennuksista ja yksikin ylimääräinen kierros näkyy. Ensimmäisen sukat varren jouduin ottamaan kolmesti uusiksi ja toisessa käytin jo kierroslaskuria apuna. Mukavat kuitenkin pitää ja istuvat jalkaan hyvin. Sukkalanka oli uusi tuttavuus ja tykästyin kovasti. Ovat olleet jo useammassa pesussakin, eikä jälkeäkään nypyistä.

Näiden purkuharjoitusten jälkeen otin puikoille pitkään työlistalla olleet sukat. Nähtyäni Nejan sukat, halusin myös samanlaiset itselleni.

Malli: Hourglass Knittystä

Lanka: Sisu Glitter, 94 g.

Puikot: 2.5mm

Ohje oli hyvin kirjoitettu, mutta mallin 3 nurin yhteen pienillä puikoilla ja tiukalla käsialalla ei ollut mukavinta neulottavaa. Jostain syystä en ollut tullut ajatelleeksi, että sukkaa tehdessä nurja silmukka on aina nurja, joten työ edistyi jonkin verran nihkeästi. Pienen tauon jälkeen näitä voisi tehdä ehkä toisenkin parin.. Langan vaihtaisin kuitenkin vähemmän halkeilevaan.

Ensi kerralla kuitenkin jotain ihan muuta. :) Puikoilla kun on ollut viime kuukaudet ruuhkaa.